"Ny kommode"

Endelig er kommoden eg fikk av min søster for flere år siden, ferdig. Kjempesøt ble den til slutt, etter maling, nye knotter, gavepapir og decoupagelim.


En helt vanlig syrelutet furukommode, slik som alle hadde på 90-tallet.

 

Først lagde eg bunn i kommoden, mannen bidro med å finne skruer og skru platen på plass.


Små klosser i hjørnene som eg kunne legge bunnen oppå.


Så en kryssfinerplate oppå klossene. 

 

Har tatt meg flere måneder å bli ferdig med den, malelysten har ikkje vært på topp. Men deilig når den er ferdig no. Har hatt den stående i stuen/spisestuen lenge, og på fredag måtte den vekk. Skulle lage i stand til at heile storfamilien med mine søstre med familie og foreldrene mine skulle komme til 17. mai frokost. Tenkte at den ikkje kom til å bli ferdig om eg satte den vekk i en bod, så da var det bare å gjøre den ferdig. Hadde malt kommoden ferdig hvit. Det ble mange strøk oppå kommoden før eg blei fornøyd. Virket som det ble "helligdager" uansett når på døgnet eg malte. Best å male i dagslys, men noen ganger har eg malt etter at eg kom fra jobb kl 21.00. Men nå ble det bra til slutt.

Tenkte eg skulle ha tapeten som eg har i spisestuen i fronten på skuffene, men det ble ikkje heilt riktig, så da fant eg frem gavepapir kjøpt på Panduro, som eg faktisk hadde tenkt til et slikt formål. Og frem med saks, decoupagelim, pensler osv. Satte i gang å målte til papir og klipte ut. Så var det å lime fast med decoupagelim. Trodde med en gang eg var ferdig med første skuffe, at dette ble miserabelt, papiret var bulkete som bare det. Tenkte at eg får ta på alle, og se om det ordner seg når det tørker. Og heldigvis, det ordnet seg da, ble slett og fint. Knotter fant eg i en skuff, som sikkert har vært tiltenkt denne kommoden, for antallet stemte perfekt. Og nydelig ble det, om eg skal si det selv. Beina ble skrudd på, også de har ventet lenge.

No står den i gangen utenfor soverommet vårt, og er det første eg ser når deg åpner døren om morgenen, syns den ble kjempesøt. 

Kongle diamantknotter

 

Ellers er eg ferdig med rutene til hekleteppet, skal hekle kant rundt og dampe det før eg tar bilder. Har 155 lapper til de to strikketeppene mine, halvveis med andre ord. Handlet nytt garn i går, og har begynt på genser til jenten min, kunne ikkje la være. 

Og i går begynte eg på disse:
2 fluktstoler og to "regissørstoler" (er det riktig navn?). Disse er gamle og har lagt på loftet til foreldrene mine i mange år. Må visst finne ut hvor gamle de er. Husker at det har vært sagt at min farmor hadde de da hun bodde på Tveiterås. Og det er ca 40 år siden hun bodde der. Har malt ett strøk, fluktstolene har fått regn på seg i natt De andre to er plassert i garasjen under tak, og kan få ett strøk til i dag, hvis tiden strekker til. Eg skal oppdatere dere etterhvert.

 

Klem Anne Grete

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

annegretesverden

annegretesverden

38, Os i Hordaland

Anne Grete heiter eg, hyggelig at du stakk innom, legg gjerne igjen en kommentar. Er mamma til tre flotte barn, har verdens herligste samboer. Liker å strikke, hekle, sy og til og med brodere. Ellers er eg interressert i interiør og ha det fint rundt meg. Jobber fulltid ved et avlastningssenter og er forhandler for Virrevapp, flotte klær til barn.

Kategorier

Arkiv

hits