Sokkefeber.

Det er sommer og kjekt å strikke noe som er fort gjort og lite å holde på. MIn mor strikket alltid ullsokker da vi var på sommerferie. Ser ut som eg går i hennes fotspor, bare at eg er hjemme, men ferie det har eg. Strikket jo noen Mariussokker tidlig i vår, det ble tre par til slutt. Og enda hadde eg mere garn igjen. Begynte på stripete sokker i str. mann. Har brukt samme maskeantall og omganger som det skal være til Mariussokker. Tok litt tid, og de har blitt lagt vekk, da eg har holdt på med andre ting også (skal være gave, så du skal få se når det er blitt gitt bort). Men plutselig var eg uten strikkearbeid/heklearbeid, da det rosa teppet var ferdig. Da var det gøy å strikke på sokkene igjen, og flere ble det for å bruke opp garnet fra Mariussokkene. 


Strikket i perfect, 80% ull og 20% nylon, fra Sandnesgarn på pinne 3,5. 


Ble et par til mann, og et par til barn i blått og hvitt. Og et par i rødt og grått( hadde et nøste grått liggende). Du ser at det er restegarn, på de blå og hvite var det ikkje mer hvitt igjen, så da ble tåen litt større i bare blått på barnesokkene. Og ooops, der var det tomt for grått garn, da ble tåen rød. Syns de ble litt sjarmerende, og ingen andre par blir heilt like. Har strikket stripene i en spesiell teknikk. Litt vanskelig å forklare, men når vi strikker rundt, så strikker vi i en spiral, her begynte eg med hvit/rød midt i en omgang. Eg bruker settpinner, med 4 pinner som går rundt, og den femte du strikker med, sånn på gamlemåten. Så da eg strikket med hvit/rød, så strikket eg to pinner , og skiftet da til blå, som no låg under den hvite, passet på at tråden ikkje gikk om en annen. så sokkene er nesten finere på innsiden enn på utsiden. Fant ut at eg kunne merke hvor omgangen begynte, så etterhvert strikket eg frem til og med nest siste pinne, slik at tråden ikkje ble strammet for mye. Jaja, ikkje sikkert at du forstod det, men kan gjerne vise deg en gang. Gøy var det iallefall. 

Så har det blitt to par sokker i flerfarget garn, Viking alpaca sport. Et par damesokker og et par barnesokker:

Strikket i Alpaca sport, 30% alpakka, 40% merino og 30% nylon, fra Vikinggarn. Strikket med pinne 3,5.
Egentlig så liker eg ikkje slike flerfargete garn, men må innrømme at det er gøy å strikke med det for å se hvilket mønster som dukker opp, og så forskjellige mønstrene blir bare du har forskjellig antall masker. 

Dettte er damesokkene, bråtet. 

Og slik ble barnesokkene.

Her er foten på damesokkene.


Og dette er foten på barnesokkene.

Varme og mjuke er de ihvertfall. 

Har enda mer garn i samme kvalitet, så det blir flere sokker, skikkelig gøy å strikke no i varmen, og godt å få vekk litt garn, fra garnlageret mitt. 

Klem fra Anne Grete

6 kommentarer

tanketromling

28.06.2016 kl.00:48

Så fine sokker!

annegretesverden

30.06.2016 kl.12:46

tanketromling: Takk for det!

Minunate

28.06.2016 kl.02:06

Nydelige sokker :) Strikking hører til uansett årstid :)

annegretesverden

30.06.2016 kl.12:46

Minunate: Ja eg strikker hele året, godt å høre at flere også gjør det:)

Minunate

30.06.2016 kl.22:31

Strikker hver dag hele året jeg :)

annegretesverden

07.07.2016 kl.12:52

Minunate: Godt at vi er flere som strikker hele året!

Skriv en ny kommentar

hits