Feste tråder.

Har hatt diverse strikkede plass liggende klare, manglet bare å feste tråder, sy i knapper eller annet småknask, så var de ferdige. Ting tar tid. Noe strikket eg i sommer, og noe skal være gaver til både jul og bursdag.


En god haug. 8 skjerf/halser, 1 tunika, 2 jakker, et par votter, et par støvelkant, og 37 lapper til Ull&omtanke. Bare å sette i gang å feste.


  
Disse seks skjerfene skal eg prøve å selge, de er lilla og grå. Samme farger på skjerfene, ulike knapper. 
Liker disse så godt, så eg måtte no ha både lilla og grå selv. Strikket i Viking Alpaca silk, 50 % alpakka, 50% silke. Tror det var pinne 3 eller 3 1/2 eg brukte på de. Mjukt og varmt i halsen. 

 

Et par støvelkant, strikket i Nepal fra Drops, 65%ull og 35%alpakka med pinne nr 5. Merket med "Laget av Anne Grete"-lapper. Mønster fra boken "Klompelompe strikk til baby, barn og voksen". De heter "Vestavind-støvelkant".


Og så et par votter fra samme boken, også strikket med Nepal og pinne nr 5. "Boblevotter" heter de. Brukte maske antallet til barnestørrelse, og voksen mål, pluss eg la på 2 cm på lengden på selve votten. Skal egentlig strikkes med pinne 4 og tynnere garn.

Så var det litt julepresanger, så ikkje les mer hvis du har små barn og er i familie med meg. Hvis ikkje du er veldig nysgjerrig da...

Først en tunika som ei lita jente skal få:Strikket i Babysilk fra Du store alpakka,80% babyalpakka og 20% silke på pinne 3, fargen er nærmest litt gammelrosa. Syns den ble veldig lilla på bildene.  Oppskriften fant eg i Marte Helgetun sin bok "Strikk til barn - sjarm i hver maske". Heter "Tunika med hemmelige lommer"


Her ser du lommene.

Merket med lapp på innsiden bak i tunikaen.

Strikket ovenfra og ned, da blir det veldig fin "raglanfelling"

Og bråtet syns eg er ekstra fin og litt annerledes. Så får vi håpe den passer og faller i smak. 


Så er det jakke til to brødre. Strikket i Sandnes merinoull, i en nydelig blåfarge, ser nesten grå ut her. pinne nr 4. Oppskrift funnet i "Klompelompe- strikk til baby, barn og voksen", heter Gullgutten-jakke. 

Merket med "Laget av Anne Grete" på innsiden av jakken.

Strikket i 3-4 år og 7-8 år med ekstra lenge på både jakken og armene. Guttene har allerede prøvd de halvferdige jakkene, med strikkepinner og alt på. Jakkene strikkes ovenfra og ned, veldig greit for å se om de er lang nok til de som skal ha de. Fellte av på armene seinere enn det som stod i oppskriften, synes de ble smale i armene. Guttene er smale av seg, men lange, så den ekstra lengden kommer godt med. 
Her kom fargen bedre frem. 

Godt med alt som er gjort, det var et arrangement på en Facebook-side som gikk ut på å feste tråder, og konkurranse om hvem som festet flest tråder. Vant ikkje med fikk gjort ferdig en god del ting, synes eg. No kan julen bare komme, nesten... Var ihvertfall feridg med tre julepresanger. 

 

Klem fra Anne Grete


 

2 kommentarer

Victoria Larsen

14.11.2016 kl.22:17

Så utrolig mye fint ! :)

annegretesverden

15.11.2016 kl.01:10

Victoria Larsen: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

hits