Oppdatering på Ollohuset.

Vi har jobbet mer på Ollohuset, vi trives godt med at det "snart" er ferdige rom. Holder litt på med møbler både hjemme og i huset som skal være på de forskjellige rommene. Her har eg malt med Linblå, som en prøve i gangen, mannen er ikkje heilt enig med meg. Så vi får se hva vi ender på. Pleier å få viljen min, men av og til så sier han nei, og eg får ikkje snudd han, hehe. Men hvis eg maler og han ikkje er fornøyd, så får han male på nytt da. Og det skjer ikkje så allikevel. Men helt bestemt er eg ikkje enda. Haster ikkje så veldig heller.Gutterommet er malt i en brunfarge, og nytt vindu er på plass. Gutten ville ha blått rom, så han er ikkje heilt fornøyd. Men blå detaljer skal komme, og så er det vår hytte og eg (og mannen) bestemmer farger.

 
Takplater er kommet på plass og taket er malt i en lys beige farge. Må ha et strøk til, vanskelig å få takplatene fine, har malt to strøk allerede, prøver med enda et strøk for å få det fint.


Jenterommet har fått en lys lilla farge i taket og også her er nytt vindu.


Begynte å legge parkett her inne, måtte gi oss da gulvet under hadde en forhøyning som må høvles vekk. 

 


Siden vi ikkje hadde verktøy til å ordne gulvet på jenterommet, så begynte vi å legge gulv på våres rom. Kom et godt stykke på det lille rommet våres, før vi måtte pakke sammen og reise hjem. Nytt vindu på dette rommet også. 

 

Har jobbet en del i hagen også.


En liten huk var overgrodd. Her har gutten allerede fjernet en del. Gått litt berserk med hagesaksen før eg fikk tatt bilde. Merker eg er dårlig på å ta førbilder. Og sluttbilder har eg ikkje tatt enda. Skulle høytrykkspyle plassen, men så langt kom eg ikkje. Plessen er rensket for ugress og mose og annet organisk materiale. 


Blei noen trillebårlaster som er trillet vekk. Bak inngangsdøren er det en skråning, og her var det godt gjengrodd. Ingen førbilder her heller, eg var for ivrig med motorsagen. Var en selje, som var sagd ned. Og fra den hadde det vokst flere relativt tjukke stammer opp. Vekk med alt sammen. Og noe mørkegrønne greier, veit ikkje hva navnet er. Bare at det er "overalt" og sprer seg som bare det. Fjernet alt så det blei lysere å komme ut av huset. Og frem med blåbærlyngen, for den er velkommen i skråningen her. Må vise den flotte Rhododendronen, stor som bare det. I full blomst på ene siden.


Og holder på å blomstre på den andre siden. Tenker den er ekstra fin når hele blomstrer. 
Vimpel i flaggstangen er også på plass. Og ja, flaggstangen må males. 

 

Det var så langt vi er kommet. 

Klem fra Anne Grete
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits