hits

Ufoer som er ferdige.

Plutselig var det gøy å gjøre ferdig forskjellige prosjekter. Noen har ligget noen måneder og noen har ligget i noen år, sånn er det bare. 

Først vil eg vise dette sjalet:

Eg lagde et som skulle være firkantet, men da eg nesten var ferdig med det, så manglet eg litt garn, selv om eg hadde brukt et nøste til eg begynte å felle. Sånn er det med garn, ikkje alltid lengden er den samme fra garnnøste til garnnøste. Jaja, eg bestilte jo nytt garn, og da eg var ferdig, så hadde eg jo garn til overs (selvfølgelig). Bestemte meg for å lage et trekanta sjal av resten av garnet. Ser her hvorfor eg valgte å lage firkanta. For når eg fellte av, så blir det litt stramt, og avfellingskanten blir som øverst på bildet her. Det gjør ingenting når eg skal ha det sjøl. 

http://annegretesverden.blogg.no/1506360848_lett_sjal.html er linken til det firkantede sjalet. 

Veldig enkelt mønster å strikke, garnet er som sytråd og tykke pinner. Dette har ikkje lagt så lenge, innlegget om det firkantede er fra september 2017. Og dette ble startet rett etterpå, nesten ferdig, bare et lite nøste på størrelse under en golfball igjen. Ferdig ble det ihvertfall. 

Strikket i Fivrelgarn fra Telespinn, på pinne 5,5 (meiner eg). Skal bli godt til vinteren igjen. 

Neste er et babyteppe:

Dette er også et prosjekt som ikkje har lagt så lenge. Var nesten ferdig, manglet litt og kanten rundt da eg knakk strikkepinnene, på vei til hytten, hadde bare kjørt i tre minutter. Så det blei lagt litt til side kan du si. Det var jo bare å finne ny strikkepinne og strikke det ferdig, pllutselig fikk eg lyst til det, og fort gjort å gjøre ferdig. 

Dette ble startet i vinter etter det blå-og hvitstripete babyteppet i dette innlegget i januar:

http://annegretesverden.blogg.no/1515776189_litt_til_babyer.html

Altså har det ikkje lagt så lenge, i min verden ihvertfall. Har vasket det og strekt det godt ut, tørket det flatt. Gjorde det med det blåstripete også:

De er nesten like store, Det rosa er ca 80x80cm, det blå er litt mindre. Begge er strikket i Sisu fra Sandnesgarn på pinne 3. 

Det blå er strikket slik det står i oppskriften, og har fått litt avrundete kanter, det rosa økte eg på vrangborden ytterst også, og blei mer firkanta. 

Artig mønster i dette flerfargete garnet.

To pledd klare til nye verdensborgere. 

Siste prosjekt som har vært en ufo, og den har vært ufo lenge, mange år faktisk. 

Strikkes i to like store deler og syes sammen. Dette har blitt liggende, for eg var ikkje sikker på kor eg var i mønsteret. Fant ut av det etter mye telling og studering. Hadde nesten ferdig den ene delen, plutselig var det gøy å strikke dette, og ferdig ble det. Strikket i Vivaldi fra Drops, mener det er utgått (sikkert for lenge siden). Oppskriften heter Fiona og er på garnstudio sine sider. Har vasket det og lagt det flatt til tørk. Lurte på å dampe det, men synes ikkje det er nødvendig. Veit det er fullt av feil i mønsteret, men det vises ikkje, har fjusket det til når feilene ble oppdaget. Ikkje så lett å rekke opp igjen med dette garnet, pusete og hårete som det er. 

Det er ca 180 cm langt. 

Ikkje lett for alle å se hvor eg har sydd det sammen. 

 

Det var alt for denne gang. Håper å få laget ferdig koften min no, den begynte eg på i fjor. 

Klem fra Anne Grete

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar