hits

Diverse som er ferdig.

Hei hei, lenge siden sist. Desember er en travel måned på mange måter. Har vært lite strikking i desember, bortsett fra litt i julen. Har laget en del ting ferdig, og no hadde eg tid til å blogge litt. 

Har laget ferdig noen ferdigpakker fra Tilda som eg har hatt liggende i flere år...

Disse to nissene hadde eg begynt på, men så stoppet det opp da eg skulle tegne på øyner og kinn. Har kjøpt et sett med maling til øynene og farge til kinnene samt redskaper til det bruket. Og det hadde eg også kjøpt for lenge siden. No blei de ferdig og pynter opp i huset mitt til jul. 

Koselige er de. 

En hageengel ble også laget, det er jo fort gjort når en først begynner. 

Denne står foreløpig på hobbyrommet mitt. 

2 snømenn. 

Og en engel. 

Heile gjengen samlet, og de har stått fremme no i julen. Elsker Tilda, synd at Panduro ikkje selger slike ferdigpakker lengre. Kanskje det ikkje er trenden lenger, eller det er det vel ikkje, men eg er ikkje så opptatt av trender, har fremme det som eg liker, både til jul og ellers i året. 

Tre engler som har lagt ferdigstrikket i noen år blei montert og henger til pynt no i julen. Det var jo fort gjort det også. Alt er fort gjort bare en setter seg ned og gjør det. Men selvfølgelig tar det litt tid...

Nordigjøna-lua og fjottevott, mønster fra Klompelompes vinterbarn. Strikket i Merino extra fine, tror eg det var. Blei julepresang til en gutt i år. 

Mønsteret på luen.

Og vottene. LIker detaljen med knapp og hempen. 

I sommer begynte eg på dette sjalet, det var en tutorial på Lilla Björn Crochet. Det var mønster i 5 deler, om eg husker riktig, som kom en i uken. Så var det om å gjøre å henge med og klare å hekle alt før det kom en ny del. Problemet mitt var bare at det ble større og større, altså mer å gjøre for hver uke, så ble det lagt vekk en stund. Men fullfører alltid til slutt. Dette har lagt ferdig en stund og det er vasket og strekt ut. 

Det er ganske stort, tror eg målte det til 180 cm fra spiss til spiss. Har brukt det en del og det er varmt og godt i halsen. 

Strikket i Mirasol fra Du store alpakka. 

Så har eg akkurat blitt ferdig med det siste av to babytepper. Mønsteret er "Mary's royale svøp", og det har eg hatt lyst til å strikke en stund. Strikket i Hjertegarn fra Hillesvåg. Kjøpte garn der en gang, og det var type "noe feil med" eller noe sånt, Ekstra billig. og eg trodde alt var av samme innfarging, men det var det ikkje. På det første teppet så såg eg tydelig fargeforskjell. og skjøten kom akkurat i mønsterrapporten og blei ikkje oppdaga før den ene siden var ferdig, gadd ikkje rekke det opp, og bare fullførte pleddet. Så derfor måtte eg strikke et til, hadde nok garn til det. Og det blei fint, uten fargeforskjell. 

Det ser veldig vanskelig ut, men faktisk er det veldig enkelt. 

Kanten rundt trodde eg skulle være enkel, det er 10 omganger som går igjen og igjen, 140 ganger rundt hele teppet. Men eg kom aldri inn i det, og måtte ha mønsteret foran meg hele tiden, selv etter to tepper. 

Mangler bare babyer å gi de til. 

Ja det var det eg hadde på hjertet i dag...

Godt nytt (strikke)år!

 

Klem fra Anne Grete

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar